Limun - eterično ulje sretnih vibracija

Limun - eterično ulje sretnih vibracija

Eterično ulje limuna svježe je arome koja je blago slatka i odlična je za stvaranje sretnih vibracija. Dobiva se hladnim prešanjem limunove kore radi čega je važno da dolazi iz organskog uzgoja kako se u njemu ne bi našli ostaci pesticida i ostalih štetnih kemikalija. 

Limun se iznimno cijeni kao univerzalni lijek za sva infektivna stanja. Jača imunitet stoga se često koristi kao pomoć kod prehlada, gripa i infekcija. Podiže razinu energije i uklanja iscrpljenost. 

Na psihičkoj i emocionalnoj razini, eterično ulje limuna ima snažno djelovanje protiv stresa i zabrinutosti. Uravnotežuje emocije i podiže raspoloženje.

Njegova iznimna mogućnost da razbistri um poboljša koncentraciju i pamćenje, čini ga izvrsnim odabirom za periode kad je potrebno pojačati fokus na bitne zadatke. U kombinaciji s eteričnim ulje ružmarina, idealan je za učenje i radnu atmosferu, a njegov svježi i prepoznatljivi miris jednako je popularan kod djece, kao i kod odraslih.

Antiseptička svojstva eteričnog ulja limuna čiste zrak, a odličan je i za uklanjanje loših mirisa. Često se koristi u raznim prirodnim sprejevima za prostor i u sredstvima za čišćenje

mirisnim kombinacijama eteričnih ulja za difuzore, često ga koristimo s ružmarinom ili drugim citrusima te nam to donosi ugođaj i doživljaj ugodnih trenutaka i opuštanja. Osim s citrusima, možete ga kombinirati i s eteričnim uljem lavandeeukaliptusa globulusageranijaylang ylanga i cedra, atlaskog.

 

Limun – osnovni podaci

Energija eteričnog ulja: razvoj inteligencije i učenje, jača um i duh, iscjeljuje mentalne blokade

Botančka porodica: Rutaceae

Postupak dobivanja eteričnog ulja: Hladno tiještenje vanjskih dijelova svježe kore

Glavni kemijski sastojci: Limonen (oko 70%)

Zemlja podrijetla: Potječe iz Azije, ali dobro uspijeva na Sredozemlju. Raste i u Kaliforniji te na Floridi.

Naš izvor: Italija

Intenzitet mirisa: Srednji do jak

Parfemska nota: Gornja

Mirisna nota: Citrusi

Rok valjanosti: Nakon otvaranja, čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu i potrošiti unutar vremenskog period od 12 mjeseci

Sigurnost: Ako ga koristite za mješavine za masažu tijela, pričekajte 12 sati prije izlaganja jakom UV zračenju ili suncu. Samo za vanjsku upotrebu. Nemojte koristiti nerazrijeđeno direktno na koži te izbjegavajte kontakt s očima. Držite izvan dohvata djece. Nemojte koristiti eterična ulja kod djece mlađe od 5 godina i trudnica.  Alergeni kao prirodni sastojci eteričnog ulja: Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene and Linalool.

Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti.

Recepti

Kombinacije za difuzor

Za raspoloženje

Za fokus i koncentraciju

 

Za pročišćavanje zraka

 

Anti-stres masaža

50 ml baznog ulja po izboru (badem, marelica, suncokret nerafinirani)

Pomiješajte eterična ulja te razrijedite u baznom ulju. Koristite kao ulje za masažu za potrebe opuštanja i relaksacije.

 

Ulje za masažu kod proširenih vena

Pomiješajte eterična ulja te razrijedite u baznom ulju.

Nanesite lagano u smjeru srca od stopala prema gore. Ako su vaša stopala i noge umorne i sklone oticanja vena nakon napornog dana, nježno nanesite navedenu mješavinu nakon dolaska doma te prije spavanja. 

New in Blog

Top 10 eteričnih ulja za emocionalni stres

Top 10 eteričnih ulja za emocionalni stres

Eterična ulja, koja nose snagu prirode u sebi, pokazala su se kao moćni saveznici u borbi protiv stresa. Njihova prirodna...

Kako povezati yogu i aromaterapiju na jednostavan način

How to use essential oils in yoga practice

Essential oils have been used for thousands of years. With more and more people looking for natural health solutions, their...

Top 5 antivirusnih i antibakterijskih eteričnih ulja i njihova primjena

Top 5 antivirusnih i antibakterijskih eteričnih ulja i njihova primjena

Među najmoćnijim svojstvima eteričnih ulja su upravo njihova antivirusna i antibakterijska svojstva. U ovom blogu saznati ćete koja su to...

Top 10 eteričnih ulja za emocionalni stres

Top 10 eteričnih ulja za emocionalni stres

Eterična ulja, koja nose snagu prirode u sebi, pokazala su se kao moćni saveznici u borbi protiv stresa. Njihova prirodna svojstva mogu pomoći umiriti um, podići duh i vratiti osjećaj ravnoteže. U ovom blogu istražit ćemo 10 najboljih eteričnih ulja koja su posebno učinkovita u upravljanju emocionalnim stresom.
Kako povezati yogu i aromaterapiju na jednostavan način

How to use essential oils in yoga practice

Essential oils have been used for thousands of years. With more and more people looking for natural health solutions, their popularity is growing, and for good reason. Using essential oils for yoga can add a little magic and extra sparkle to your classes.
Top 5 antivirusnih i antibakterijskih eteričnih ulja i njihova primjena

Top 5 antivirusnih i antibakterijskih eteričnih ulja i njihova primjena

Među najmoćnijim svojstvima eteričnih ulja su upravo njihova antivirusna i antibakterijska svojstva. U ovom blogu saznati ćete koja su to top 5 antivirusna i antibakterijska eterična ulja koja vam mogu koristiti kao prirodna potpora za očuvanje zdravlja vaše obitelji i naučiti kako ih iskoristiti na najbolji mogući način.