Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Ljeto je pri kraju i sezona je povratka u školu i na fakultet. Vrijeme je za buđenje iz opuštenih dana ljetnog odmora i vrati se rutini učenja. Uzbuđenje i nervoza okružuju početak nove školske godine. Možda pohađate visoko obrazovanje ili imate djecu koja kreću u novi razred ili prelaze u novu školu. Bez obzira na to koliko je ovaj novi početak poznat, obično dolazi s mnogo novih mogućnosti. Stoga je važno organizirati sebe i svoju obitelj kada se pripremate za povratak u školu ili fakultet.

Možda ste već obavili kupovinu svega što vam je potrebno za ovo užurbano doba godine. Neki od tih predmeta mogu uključivati ​​školski pribor, elektroniku i novu odjeću. Međutim, dok sebe i svoju djecu uvodite u jeku nove akademske godine, razmislite o dodavanju prirodnih eteričnih ulja u svoju rutinu.

Bez obzira na to što zahtijeva ova užurbana sezona, eterična ulja se mogu koristiti svakodnevno za podršku mentalnom, fizičkom i emocionalnom blagostanju. Raspršite ih po cijelom domu, tako da vi i vaša obitelj možete biti spremni za iznenađenja koja vam može prirediti sezona povratka u školu.

Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja za primjenu eteričnih ulja za vrijeme intenzivnog učenja i savladavanja svakodnevnih radnih aktivnosti vašeg djeteta.

 

Zašto su eterična ulja važan dio rutine za lakši povratak u školu? 

S početkom nove školske godine vrijeme je kada se roditelji i djeca vraćaju u svakodnevicu koja je zaboravljena tijekom ljetnih praznika. To znači da su redoviti odlasci na spavanje, rano buđenje, prijevoz do škole, puni raspored nastave i razne izvannastavne aktivnosti ponovno u punom zamahu. Svakodnevica može biti prilično naporna za obitelji koje prolaze kroz ovo nepredvidivo novo godišnje doba. Anksioznost, stres, nemir i umor mogu se pojaviti prilikom prilagodbe godišnjem razdoblju povratka u školu. Temperatura također počinje padati, čineći djecu osjetljivijom na prehladu.

Prirodna eterična ulja posjeduju moćne sastojke koji mogu podržati mentalno i emocionalno blagostanje vas i vaše obitelji dok se organizirate za novu akademsku godinu. Bilo da želite ublažiti tremu nakon povratka u školu, pomoći svojoj djeci da se usredotoče na zadaću, podržati imunitet svoje obitelji ili se odmoriti radi dobrog sna, prava eterična ulja mogu pomoći vama i vašoj obitelji da započnete školsku godina na visokoj razini. 

Najbolja eterična ulja za novu školsku godinu

Eterična ulja za podršku imuniteta

Ne možemo promijeniti činjenicu da su djeca izložena virusima dok su u školi, igraju se s prijateljima. Međutim, naše difuzore možemo pripremiti za rad čim dođu kući.

Mnogi respiratorni virusi šire se zrakom, što znači da se unose u tijelo kroz nosnu šupljinu. Mnoga antivirusna eterična ulja djeluju tako što ometaju "slobodne viruse" — što znači viruse koji još nisu zarazili stanice domaćina. Dakle, ako djeca mogu udisati eterična ulja unutar nekoliko sati, možda ćemo moći spriječiti razmnožavanje virusa i inficiranje stanica.

Za odrasle i veću djecu možemo koristiti inhalatore.

Možemo pokrenuti difuzor kad dođu kući i pustiti ga u sobi u kojoj se igraju.

  • Eterično ulje čajevca - poznato antibakterijsko i antimikrobno ulje čajevca sadrži terpinen-4-ol, visoko pročišćeni monoterpen poznat po svojim antibakterijskim svojstvima.

  • Eterično ulje tamjanovca – tamjanovac, arapski se može koristiti u razne svrhe, od kozmetičkih do podrške imunitetu . Obiluje limonenom i pinenom, tamjanovac ima antioksidativna, protuupalna i antifungalna svojstva te podržava dišni sustav.

  • Eterično ulje naranče, slatke - također podržava zdravlje i jača imunitet! Sadrži d -limonen, za koji se pokazalo da potiče bijela krvna zrnca i smanjuje aktivnost virusa. Osim toga, djeca obožavaju svježi, voćni miris ulja slatke naranče!

  • Eterično ulje lavande prave - linalool je glavna komponenta eteričnog ulja lavande. Igra glavnu ulogu u sposobnosti lavande da smiri živčani sustav, pomogne smiriti naše umove i umiri naše emocije. Također je pokazao antivirusna svojstva u nekoliko istraživanja.

Mješavine za difuzor:

Slatka naranča i čajevac

  • 5 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 5 kapi eteričnog ulja slatke naranče

Ovi recepti su za djecu kada se vrate iz škole, predškolskog boravaka.  Eterična ulja su sigurna za raspršivanje. Preporučujemo da svaki dan mijenjate eterična ulja koja puštate iz difuzera.

Eterična ulja koja potiču koncentraciju

Eterična ulja koja djeluju na smanjenje simptoma mentalnog umora te pomažu u poboljšanju koncentracije, fokusiranosti i pamćenja su:

  • Eterično ulje ružmarina - jača koncentraciju i pamćenje, fokusira te je izvrstan za pomoć pri učenju ili kod bilo koje umne aktivnosti. Pomaže u pojačavanju kognitivnog učinka. Bogat je 1,8-cineolom, kemijskim spojem čija se veća koncentracija povezuje s boljom učinkovitošću u brzini i točnosti. Djeluje stimulirajuće na nervni sustav nakon dugog, intenzivnog intelektualnog napora, jača i pospješuje misaone procese i pamćenje, olakšava sistematizaciju znanja i njegovu praktičnu primjenu.

  • Eterično ulje paprene metvice  izvrsno je za razbuđivanje i fokus kad je potrebno koncentrirati se na duže vrijeme. Stimulira razinu energije i bistri um. Pomaže u konzistentnosti, postizanju ciljeva i rješavanja raznih izazova. Uz to, poboljšava pamćenje, stoga je idealno eterično ulje za bolje učenje. Vrlo je snažno stoga ga je dovoljno koristiti u minimalnim količinama. Oprez, ne koristiti kontinuirano u difuzoru duže od 15 minuta. Izbjegavati kod djece mlađe od 6 godina.

  • Eterično ulje bosiljka - balansira centralni živčani sustav te donosi intelektualnu jasnoću misli i mentalnu budnost. Pomaže kod jasnoće i pozornosti kad je potrebno fokusirati se na duže vrijeme. Također, ublažava stresna stanja i anksioznost koji bi se mogli pojaviti tijekom učenja, pogotovo ako su u zadani određeni rokovi. Oprez, izbjegavati za vrijeme trudnoće i kod djece mlađe od 3 godine.

  • Eterično ulje timijana - potiče fizičku i mentalnu snagu, poboljšava pamćenje i daje hrabrost. Odličan je za osobe koje su često umorne, psihički i mentalno iscrpljene, pomažu podići razinu energije. Primjena ovog finog eteričnog ulja je učinkovita kod školaraca prije ispita te također kod odraslih kod osjećaja straha pred ispite te za poticanje energije. Ne preporučuje se primjena kod djece mlađe od 5 godina.

Eterična ulja kao podrška boljem snu

  • Eterično ulje kamilice, rimske - umirujuća aroma eteričnog ulja kamilice savršena je za umirivanje vaše djece tijekom njihovih rituala odlaska na spavanje. Biljna, svježa i suptilno slatka, kamilica rimska ima profil mirisa koji podsjeća na zelene jabuke za koji se smatra da smiruje mentalni stres i simptome tjeskobe, tako da vaša djeca mogu utonuti u san i osjećati se osvježeno za sljedeći dan.

  • Mješavina eteričnih ulja Miran san - Sanjiva mješavina kombinira 100% prirodna čista eterična ulja umirujuće lavande, tople kamilice i opuštajuće naranče kako bi vam pomogla da se opustite, uskladite unutarnje emocije i pripremite za blažen noćni san.

  • Mješavina eteričnih ulja Slatki snovi - Slatka, opuštajuća mješavina sadrži 100% prirodna čista eterična ulja tople kamilice i slatke naranče u kombinaciji s cvjetnim notama i smirujućim mažuranom za potpunu relaksaciju, balans emocija, otpuštanje stresa i dubok san.

Eterična ulja za tjeskobu i stres

  • Eterično ulje bergamota - Citrusni, voćni, začinski i topli profil arome bergamota je na glasu da pomaže u ublažavanju simptoma tjeskobe i stresa. Sastojci poput limonena i linalil acetata su stimulativni, antioksidativni i protuupalni, dok mircen posjeduje sedativna svojstva koja mogu umiriti pretjerano aktivan um.

  • Eterično ulje mandarine, crvene - Eterično ulje mandarina, crvena ima opuštajuća svojstva. Stvara ugodnu atmosferu oko vas i podižu kvalitetu sna. Dovoljno je blago da se može koristiti kod djece. Kao i većina citrusnih eteričnih ulja, mandarina je dobar izbor u mješavinama za raspršivanje u prostor. Idealna je za prostore u kojima borave djeca.

 

Pravilno korištenje eteričnih ulja za djecu

Navedena eterična ulja koriste se kroz različite tehnike aromaterapije, od suhe inhalacije, difuzora te primjenom u mješavini biljnih ulja.

Primjena navedenih eteričnih ulja za bolju koncentraciju i fokus, sigurna je kod djece školske dobi, te je osnovna razlika u načinu primjene u odnosu na odrasle svakako u dozi, odnosno koncentraciji eteričnog ulja. Kod djece se generalno preporučuje primjena u manjim dozama.

Primjerice, ako ste za vaš difuzor veličine 100 ml, odabrali 15 kapi eteričnog ulja, za djecu je ta doza svakako manja.

 

Aromaterapijski recepti za bolju koncentraciju i lakše učenje

Mješavine za primjenu u difuzoru:

HAPPY LEARNING mješavina

  • 3 kapi eteričnog ulja limuna
  • 3 kapi eteričnog ulja ružmarin, cineol
  • 1 kap eteričnog ulja bosiljka, metil-klavikol
  • 1 kap geranija, bourbon

MY FOCUS mješavina

  • 3 kapi eteričnog ulja limuna
  • 2 kapi eteričnog ulja ružmarina, cineol
  • 2 kapi eteričnog ulja mandarine, crvene
  • 2 kapi eteričnog ulja timijana, linalol

Navedenih 8 kapi eteričnog ulja dovoljno je za cca 100 ml vode u difuzoru.

Mješavina za primjenu na koži:

U 100 ml biljnog ulja badema dodajte mješavinu ovisno o dobi djeteta:

  1. Max 3% eteričnog ulja ili mješavine (3 ml ili cca 70 kapi) za djecu od 7-12 godina.
  2. Max 5% eteričnog ulja ili mješavine  (5 ml ili cca 120 kapi) za djecu od 12-15 godina.

Navedenu mješavina možete lagano utrljati na kožu te će mirisi eteričnog ulja postupno djelovati kao pomoć pri boljoj koncentraciji za svakodnevne aktivnosti učenja vašeg školarca.

Nadamo se da će vaši školarci uživati u blagodatima eteričnih ulja te da je to svakako i njihova zdrava odluka koja će im donijeti prirodnu pomoć za bolji fokus i koncentraciju prilikom učenja te svakodnevnog savladavanja radnih zadataka. Vama će svakako donijeti mirniji i opušteniji dan znajući da ste napravili prirodni izbor za vaše dijete te da učenje više nije "bauk".

Najnovije objave

eterično ulje cedar

Eterično ulje cedar atlaski - prirodni put do mentalne snage i emocionalne podrške

Eterično ulje cedra, ukorijenjeno u drevnoj mudrosti, ali savršeno prikladno za suvremene izazove, najbolji je izbor za prirodni način vraćanja...

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Sezona alergija nam je svima poznata, posebno kad je u pitanju sezona ambrozije. Simptomi alergije često nas ometaju tijekom dana,...

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Ljeto je pri kraju i sezona je povratka u školu i na fakultet. Bez obzira na to što zahtijeva ova užurbana...

eterično ulje cedar

Eterično ulje cedar atlaski - prirodni put do mentalne snage i emocionalne podrške

Eterično ulje cedra, ukorijenjeno u drevnoj mudrosti, ali savršeno prikladno za suvremene izazove, najbolji je izbor za prirodni način vraćanja ravnoteže i unutarnje snage, posebice u trenucima stresa, tjeskobe i emocionalne opterećenosti. Dobiveno iz drva cedra, ovo moćno ulje sa sobom nosi esenciju prirode - smiruje, uzemljuje i jača um i emocije.
Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Sezona alergija nam je svima poznata, posebno kad je u pitanju sezona ambrozije. Simptomi alergije često nas ometaju tijekom dana, a mogu postati sve izraženiji i opasniji s vremenom. Organska eterična ulja mogu nam pružiti veliko olakšanje, posebno kod problema s disanjem. Ona su prirodno rješenje protiv alergija ako ih koristimo na ispravan način. Koja ulja odabrati i na koji način ih sigurno primijeniti, pročitajte u nastavku teksta.

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Ljeto je pri kraju i sezona je povratka u školu i na fakultet. Bez obzira na to što zahtijeva ova užurbana sezona, eterična ulja se mogu koristiti svakodnevno za podršku mentalnom, fizičkom i emocionalnom blagostanju. Raspršite ih po cijelom domu, tako da vi i vaša obitelj možete biti spremni za iznenađenja koja vam može prirediti sezona povratka u školu. Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja za primjenu eteričnih ulja za vrijeme intenzivnog učenja i savladavanja svakodnevnih radnih aktivnosti vašeg djeteta.