Serum za masažu vlasišta za bolji rast kose

Serum za masažu vlasišta za bolji rast kose

Drage moje preljepotice,

Prije koji godinu, bio je rujam i vratili smo se s godišnjeg odmora, a moja kolegica tj. djelatnica imala je neobično sjajnu i nahranjenu kosu. Kad sam ju pitala što je učinila s kosom, ona mi je odgovorila:

"Na godišnjem sam stavljala kokosovo ulje pola sata prije pranja kose i to je sve."

Koliko ste vi puta čule da je kokosovo djevičansko ulje odlično za njegu kose? A koliko ste puta primjenili taj savjet, ha??

Ono što sam htjela reći je da neki savjeti koliko god izgledali banalno su itekako korisni, ali samo ako ih primjenjujemo!

U ovom blogu sam vam pripremila jedan jednostavni serum za samomasažu vlasišta koji vas neće koštati cijelo bogatstvo i koji je jednostavan u pripravi, a koji ipak super "radi" ako se primjenjuje.

Ime seruma je također jednostavno "Serum s ružmarinom", a njegovo djelovanje je višestruko dobro:

  • pokreće cirkulaciju
  • smanjuje ispadanje kose
  • potiče rast mlade kose
  • njeguje kožu/tjeme
  • jača korijen kose
  • pokreće osjećaj svjžine i vitalnosti

Receptura za serum s ružmarinom

U bočicu od 30 ml pomiješajte samo 2 sastojka:

  • hladno prešano ulje jojobe ili avokada
  • 15 kapi eteričnog ulja ružmarin, kemotip 1,8 cineol (u slučaju visokog tlaka ružmarin zamijenite eteričnim uljem pačuli ili cedar, atlaski)

Pomiješajte sastojke i koristite ih na sljedeći način:

  • nekoliko kapi seruma nakapajte po vlasištu pola sata prije pranja kose i dobro izmasirajte vlasište pokretima kao da perete kosu
  • nakon toga temeljito operite kosu šamponom

SAVJET PLUS

Eterično ulje ružmarija, cedra ili pačulija (ovisno o tome koje ste nabavili za serum) možete koristiti svakodnevno za masažu vlasišta na način da samo 1 kap utrljate među dlanove i potom dobro izmasirate vlasište pokretima kao da perete kosu.

Eterična ulja su nemasne tekućine tako da nema bojazni da će ova varijanta zamastiti kosu.

Ovaj serum i savjet su za odrasle, zdrave osobe. Nije za osobe s osjetljivim vlasište i upalnim procesima na licu, glavi i tjemenu niti za trudnice i dojilje.

Ako želite ojačati i zasjajiti svoju kosu ili ju pustiti, ovdje je super program za prirodnu njegu kose koji sam isprobala na sebi u vrijeme kad mi je kosa bila slaba i krhka.

PROGRAM

Šaljem svima zagrljaj,
Anamarija

Najnovije objave

eterično ulje cedar

Eterično ulje cedar atlaski - prirodni put do mentalne snage i emocionalne podrške

Eterično ulje cedra, ukorijenjeno u drevnoj mudrosti, ali savršeno prikladno za suvremene izazove, najbolji je izbor za prirodni način vraćanja...

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Sezona alergija nam je svima poznata, posebno kad je u pitanju sezona ambrozije. Simptomi alergije često nas ometaju tijekom dana,...

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Ljeto je pri kraju i sezona je povratka u školu i na fakultet. Bez obzira na to što zahtijeva ova užurbana...

eterično ulje cedar

Eterično ulje cedar atlaski - prirodni put do mentalne snage i emocionalne podrške

Eterično ulje cedra, ukorijenjeno u drevnoj mudrosti, ali savršeno prikladno za suvremene izazove, najbolji je izbor za prirodni način vraćanja ravnoteže i unutarnje snage, posebice u trenucima stresa, tjeskobe i emocionalne opterećenosti. Dobiveno iz drva cedra, ovo moćno ulje sa sobom nosi esenciju prirode - smiruje, uzemljuje i jača um i emocije.
Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Eterična ulja kao pomoć za ublažavanje alergijske hunjavice

Sezona alergija nam je svima poznata, posebno kad je u pitanju sezona ambrozije. Simptomi alergije često nas ometaju tijekom dana, a mogu postati sve izraženiji i opasniji s vremenom. Organska eterična ulja mogu nam pružiti veliko olakšanje, posebno kod problema s disanjem. Ona su prirodno rješenje protiv alergija ako ih koristimo na ispravan način. Koja ulja odabrati i na koji način ih sigurno primijeniti, pročitajte u nastavku teksta.

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Najbolja eterična ulja za učenike i studente

Ljeto je pri kraju i sezona je povratka u školu i na fakultet. Bez obzira na to što zahtijeva ova užurbana sezona, eterična ulja se mogu koristiti svakodnevno za podršku mentalnom, fizičkom i emocionalnom blagostanju. Raspršite ih po cijelom domu, tako da vi i vaša obitelj možete biti spremni za iznenađenja koja vam može prirediti sezona povratka u školu. Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja za primjenu eteričnih ulja za vrijeme intenzivnog učenja i savladavanja svakodnevnih radnih aktivnosti vašeg djeteta.